Klanttevredenheidsonderzoek helpt het bedrijf groeien

Klanttevredenheidsonderzoek

waarmee we uw organisatie verder helpen!

Klanttevredenheidsonderzoek

  • K

Uw organisatie heeft geen bestaansrecht zonder tevreden en (met name) loyale klanten: blijven uw klanten bij u inkopen, gaan uw klanten meer besteden bij u en bevelen zijn uw organisatie aan bij anderen? We geven u ook inzicht in welke factoren bepalend zijn voor uw klanten: is dat de kwaliteit van de producten/diensten, is dat de prijs, is dat de dienstverlenende instelling van de accountmanagers/relatiemanagers, enzovoort. Of met andere woorden: aan welk ‘knoppen moet u draaien’ om de tevredenheid en loyaliteit van uw klanten te verhogen?

Optimaliseren van de klantenrelatie

Wat vinden klanten van de producten en diensten? Hoe verloopt in hun ogen het dienstverleningsproces: komen de medewerkers van uw organisatie afspraken na op tijd na, worden zij snel teruggebeld, hoe verloopt het offerteproces en hoe verloopt de after sales? En wat is het imago van uw organisatie afgezet tegen het imago van uw concurrenten? En wat bepaalt de loyaliteit van uw klanten: waarom blijven ze en wat is de trigger om over te stappen naar een concurrent? Wanneer u dit soort zaken inzichtelijk hebt, kunt u werken aan een optimale klantenrelatie.

Maatwerk in Klanttevredenheidsonderzoek

Afhankelijk van het aantal en ‘soort klanten’ adviseren wij een online of telefonische aanpak. Een goed communicatieplan passend bij het onderzoek, is afgestemd op uw klanten en draagt bij aan een hoge respons. De vragenlijst en de rapportage (met concrete conclusies en aanbevelingen) zijn maatwerk en ook het proces voorafgaand aan het onderzoek is volledig afgestemd op uw organisatie en klanten.

Aan de slag met het Klanttevredenheidsonderzoek

Wij leveren u een rapport met concrete conclusies en aanbevelingen waarmee het management van uw organisatie direct aan de slag kan. Wij bieden daarnaast diverse nazorgmogelijkheden:

  • het verzorgen van presentaties (voor het MT, de afdeling marketing en/of de afdeling sales);
  • het voeren van een-op-eengesprekken met managers gericht op het vertalen van de onderzoeksresultaten naar concrete klantacties.

Klanttevredenheidsonderzoek dat leidt tot actie

Zet uw organisatie optimaal in de markt! Werk aan de tevredenheid en loyaliteit van klanten en zo aan de groei en het succes van uw organisatie. Ontvang adviezen waar u direct mee aan de slag kunt.

Direct een offerte aanvragen Brochure Download de brochure

Wij voeren voor tal van organisaties (werkzaam in allerlei sectoren en branches) tevredenheidsonderzoek uit waaronder: