header-interview

Groepsdiscussies
en single-interviews

in gesprek met uw doelgroep!

Kwalitatief onderzoek: groepsdiscussies en singe-interviews

  • K

Onderzoek voor bedrijven

DUO Market Research voert al ruim 15 jaar kwalitatief onderzoek uit voor grote en kleinere organisatie. Wij werken efficiënt en zijn zeer flexibel en (kosten)concurrerend. Ook voor uw organisatie kunnen we kwalitatief onderzoek uitvoeren als uw onderzoeksvraag zich daartoe leent, al dan niet in combinatie met kwantitatief onderzoek. Denk bijvoorbeeld aan positioneringsvraagstukken, het testen van concepten, het verzamelen van nieuwe informatie en het verdiepen van onderzoeksresultaten onder doelgroepen als:

  • Stakeholders van uw organisatie (op allerlei niveaus);
  • Klanten en potentiële klanten van uw organisatie (op allerlei niveaus);
  • Medewerkers van uw organisatie.

Kwalitatief onderzoek

Groepsdiscussies voeren we met name uit wanneer er weinig bekend is over het onderwerp, een concept wordt getest of wanneer het gaat om het verzamelen van nieuwe ideeën. Respondenten kunnen binnen een groep brainstormen met elkaar en op elkaar reageren. Single-interviews houden we met name wanneer het gaat om ’gevoelige onderwerpen’ of om het individuele oordeel van respondenten over een onderwerp waarbij onderlinge beïnvloeding niet gewenst is. De groepsdiscussies vinden veelal bij ons in Utrecht in een speciale ruimte plaats. Wij stellen u in staat om de groepsdiscussies via beeldschermen ’live’ te volgen. Single-interviews vinden meestal op de werkplek van geïnterviewden plaats.

De onderzoeksrapportage die u van ons ontvangt is zeer inzichtgevend en bevat tevens concrete aanbevelingen waarmee u direct aan de slag kunt.

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze werkwijze of een offerte aanvragen, vul dan onderstaand formulier in!