Contact

AB Vakwerk

Krijg inzicht met een Medewerkersonderzoek voor de detachering.

De stemming meten
Al drie keer liet AB Vakwerk een Medewerkersonderzoek uitvoeren bij DUO Market Research. De eerste keer stond het bedrijf aan de vooravond van een reorganisatie. “Als coöperatie hebben we relatief veel mensen in vaste dienst, maar we zien hen niet dagelijks. We wilden graag weten hoe betrokken medewerkers zijn, of ze tevreden zijn en wat er beter kan. De komende reorganisatie maakte het nog belangrijker de stemming te peilen. Natuurlijk ook omdat we zo naderhand kunnen meten wat er veranderd is”, vertelt Sandra Beerepoot, personeelsadviseur AB Vakwerk

“DUO Market Research sprak ons direct aan als bedrijf. Na het eerste kennismakingsgesprek was al snel duidelijk dat zij net zo down to earth zijn als wij. Daarnaast bieden zij hun diensten aan voor een erg interessante prijs, als je het vergelijkt met andere aanbieders.”

Maatwerk MTO voor de detachering
Sandra: “In een voorgesprek stelden we vast waar we naar zochten en wat wij belangrijk vonden. DUO Market Research heeft uiteraard standaardvragenlijsten paraat, maar deze konden we aanvullen. We voegden meer vragen toe en pasten de formulering zo aan dat het onderzoek de taal van onze mensen sprak. Daarnaast zorgden we dat onze buitenlandse werknemers een aparte vragenlijst toegestuurd kregen waarin we bijvoorbeeld aandacht besteden aan huisvesting.”

“Ik vind de manier van rapporteren van DUO Market Research enorm fijn. We krijgen veel verschillende rapportages opgeleverd, waardoor we de resultaten op allerlei niveaus en vanuit diverse invalshoeken kunnen bekijken. Zo kunnen alle vestigingen gemakkelijk hun eigen resultaten bekijken en benchmarken.”
Sandra Beerepoot, personeelsadviseur AB Vakwerk

Verbeterpunten omzetten in acties
Uit eerdere onderzoeken bleek dat er wat kleine verbeterpunten waren. Daarop ondernam AB Vakwerk direct actie. Sandra: “Medewerkers waren minder tevreden over hun ontwikkelingsmogelijkheden. Dat gold met name voor de 50-plussers. Wij herkenden ons niet in dat beeld en hebben daarom veel aandacht aan bewustmaking besteed. We zetten een opleidingshuis op het internet met alle ontwikkelmogelijkheden en gaven er in functioneringsgesprekken aandacht aan. En met succes. We zagen dat we bij het volgende onderzoek flink hoger scoorden.”

“We communiceren de resultaten van het Medewerkersonderzoek bedrijfsbreed over meerdere kanalen. Alle managers presenteren de rapportage op vestigingsniveau aan hun medewerkers. Daarnaast besteden we er aandacht aan in ons personeelsblad en de nieuwsbrief.”

Geef medewerkers vertrouwen
De vertrouwelijkheid van een Medewerkerstevredenheidsonderzoek staat hoog op de agenda bij DUO Market Research. Medewerkers moeten er vanuit kunnen gaan dat resultaten volledig anoniem zijn. Sandra: “Om ons personeel vertrouwen te geven, verstuurden we van tevoren een speciale nieuwsbrief met als thema Medewerkersonderzoek. Hierin stond een artikel over wat we eerder met resultaten hebben gedaan en een oproep van de directie om het onderzoek in te vullen. Daarnaast publiceerden we een artikel met Vincent van Grinsven over de anonimiteit van het onderzoek.”

Als coöperatie is het soms lastig om grip te krijgen op de mening van personeel. Laat daarom een Medewerkersonderzoek uitvoeren voor de detachering en peil hoe uw bedrijf wordt gewaardeerd.

Vraag een vrijblijvende offerte aan