Contact

Heijmans

Heijmans polste de kernwaarden met een Medewerkersonderzoek Bouw.

Vier factoren tot succes
Na een positieve referentie van concurrent Structon kwam Heijmans DUO Market Research op het spoor. Iris Koekkoek, HRM-manager Heijmans: “Ik was direct onder de indruk van de professionaliteit. De contactpersonen waren zeer bekwaam, de vragenlijsten van hoge kwaliteit en de rapportages duidelijk en divers. Gecombineerd met een zeer scherpe prijs bleek dit het totaalpakket waar we naar op zoek waren.”

“Uit het Medewerkersonderzoek voor de Bouw rolden een aantal verbeteracties uit die we direct hebben opgepakt,” vertelt Iris. Zo was er behoefte aan meer loopbaanmogelijkheden. “Een speciaal opgerichte werkgroep brengt daarom nu alle mogelijkheden om je te ontplooien in kaart. We kijken goed hoe onze medewerkers zich niet alleen verticaal, maar ook horizontaal kunnen verbreden.”

Kernwaarden laten beklijven
In de zomer van 2016 lanceerde Heijmans nieuwe kernwaarden voor het bedrijf. Nu deze zich druppelsgewijs zich een weg door het bedrijf banen, was het tijd om een nulmeting te doen. Iris: “De vragenlijst van DUO Market Research is specifiek ingericht op onze kernwaarden. We wilden graag weten hoe herkenbaar de kernwaarden zijn voor onze medewerkers en waar nog wat aan geschaafd mag worden.”

“DUO Market Research viel om een aantal redenen op tussen andere partijen. De kwaliteit van de vragen, de goede begeleiding, duidelijke rapportages en scherpe prijs waren de vier doorslaggevende factoren om voor hen te kiezen.”
Iris Koekkoek, HRM-manager bij Heijmans

Conclusies omzetten in resultaat
Nu de bouw langzaam uit de crisis kruipt, vindt Heijmans het belangrijk om de betrokkenheid bij medewerkers te peilen. “We zitten nog steeds in een dal, maar klimmen er beetje bij beetje uit. Door feitelijke informatie te vergaren over de betrokkenheid onder medewerkers kunnen we hele gerichte acties uitzetten om onze hele organisatie te verbeteren. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers gemotiveerd blijven en toekomst zien bij Heijmans.”

Maak de balans op en doe een Medewerkerstevredenheidsonderzoek voor de Bouw.

 

 
Vraag een vrijblijvende offerte aan