Contact

Koninklijke Bibliotheek

Een Medewerkerstevredenheidsonderzoek voor de publieke sector.

Waardevolle inzichten
Intensiever samenwerken blijkt één van de belangrijkste verbeterpunten voor de Koninklijke Bibliotheek. Saskia: “We werken tegenwoordig veel vanuit horizontale teams, waardoor samenwerking over de hele linie moet worden verbeterd. Het Medewerkersonderzoek bevestigde het beeld dat we al hadden. Binnen de afdelingen weet iedereen elkaar te vinden, maar wij willen dat mensen elkaar ook daarbuiten opzoeken. Geen aparte eilandjes, maar dwarsverbanden. Dat is een heel verschil met hoe het was.”

Actief aan de slag met de verbeterpunten
“Vincent van Grinsven van DUO Market Research koppelde de resultaten van het Medewerkersonderzoek persoonlijk terug aan ons management. Zij waren direct enthousiast over hem. Hij was ontzettend goed voorbereid en wist de juiste toon te vinden”, vertelt Saskia. Om de tevredenheid van medewerkers regelmatiger te kunnen meten, gaat de Koninklijke Bibliotheek in de toekomst met een app werken. “Hier kunnen medewerkers hun ideeën op laagdrempelige wijze aandragen. We horen graag welke oplossingen zij zouden inbrengen voor problemen waar we tegenaan lopen. Op deze manier helpen zij zelf mee aan innovatie binnen onze organisatie.”

“Om onze verbeterpunten nog beter vorm te kunnen geven, hebben we een vervolgonderzoek aangevraagd bij DUO Market Research. In deze enquête vragen we leidinggevenden wat uitgebreider naar hun motivaties. Zo willen we erachter komen hoe de veranderkracht en veranderbereidheid er uitzien.”
Saskia Schouten, HRM adviseur bij de Koninklijke Bibliotheek

Zelfreflectie in het Medewerkersonderzoek voor de publieke sector
Eigenlijk is Medewerkerstevredenheidsonderzoek niet het goede woord voor de uitgebreide analyse van DUO Market Research. Het onderzoek richt zich namelijk ook op zelfreflectie. Saskia: “We lieten het personeel ook vragen beantwoorden over zichzelf, zoals: ‘Welke bijdrage kun jij leveren om onze organisatie vooruit te helpen?’ Op deze manier vragen we hen op een andere manier naar hun werk te kijken en stimuleren we betrokkenheid.”

Meet met een Medewerkerstevredenheidsonderzoek voor de publieke sector waar u als organisatie staat. DUO Market Research helpt met een breed onderzoek.

Vraag een vrijblijvende offerte aan