Ben je benieuwd naar wat medewerkers vinden over de mogelijkheden zich persoonlijk en professioneel te ontwikkelen, de samenwerking, de diversiteit in de organisatie, de arbeidsvoorwaarden, de professionaliteit van de cultuur, enzovoort?
Wil je weten wat er volgens medewerkers goed gaat en wat er wellicht beter kan en/of moet? Ben je op zoek naar inzicht in hoe je jouw medewerkers kunt binden? En wil je hen actief laten nadenken over wat zij zelf kunnen bijdragen aan het succes van de organisatie?
Dan past ons Medewerkersonderzoek bij jouw organisatie!
Hieronder informatie over verschillende onderzoeken: van een breed onderzoek (met aandacht voor veel thema’s) tot een pulse meting (met een korte vragenlijst gedurende het jaar de vinger aan de pols houden).
Wij overleggen graag met je welk onderzoek bij jouw organisatie past. En over wat voor jouw organisatie de ‘juiste mix’ is voor een periode van meerdere jaren.
Alles is mogelijk!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec quis congue nisl, id mattis nisl. Nunc eleifend est vitae commodo rutrum. Nullam eget sapien augue. Curabitur suscipit nunc id eros sollicitudin lobortis. Curabitur ullamcorper est odio, et tristique lectus tempus in. In hendrerit eu magna accumsan eleifend. Curabitur id nibh quis dolor dictum suscipit.
Step 1:
Voorbereiding
Samen bedenken we de beste aanpak voor jouw organisatie en maken wij het onderzoek volledig op maat. Tijdens het startgesprek nemen we ook alle praktische zaken met elkaar door: de planning en de communicatie naar de medewerkers over het onderzoek.
Step 2:
Data verzameling
Wij versturen uitnodigingen naar de medewerkers voor het invullen van de vragenlijst. Tijdens het veldwerk bieden we toegang tot een online dashboard dat inzicht geeft in de voorlopige respons en resultaten. Of: in het geval van kwalitatief onderzoek voeren we interviews of focusgroepen met medewerkers.
Step 3:
Analyse en rapportage resultaten
Naast toegang tot ons online dashboard, verwerken we de resultaten in rapportages, inclusief conclusies en aanbevelingen. Naast de resultaten op organisatieniveau, leveren we aparte rapportages van de resultaten op de afdelingen en/of teams of andere niveaus.
Step 4:
Aan de slag met de resultaten
Op basis van de resultaten in het dashboard en de rapportages kan de organisatie direct aan de slag. Om een vliegende start te maken en te voorkomen dat de resultaten “in een la belanden”, organiseren we interactieve presentaties, één-op-één gesprekken met managers en workshops om de resultaten om te zetten in concrete actiepunten en plannen.
We stellen een actiegericht rapport op waar u prima mee uit de voeten kunt. Maar te vaak belandt het rapport in de lade of krijgen de onderzoeksresultaten niet de aandacht die zij verdienen. Dat is zonde! Wij helpen u graag bij het zetten van vervolgstappen:
Wij nemen wat ons betreft de lead en loodsen u door het hele proces heen dat simpel gezegd vier stappen telt:
Bij een ‘traditioneel MTO’ werd stond de tevredenheid van medewerkers voorop. Maar daar gaat het uiteraard niet alleen om. U bent gebaat (voor uw organisatie, maar ook voor de medewerkers zelf) bij betrokken, loyale en bevlogen medewerkers. Wij gaan voor u op zoek naar wat maakt (en niet maakt) dat de medewerkers loyaal en bevlogen zijn en aan ‘welke knoppen u moet draaien’. We willen bovendien voorkomen dat een MTO verwordt tot ‘melden wat je allemaal vindt’ en vandaar dat we ook vragen om enige mate van zelfreflectie: wat kun jij en wat kan jouw team/afdeling beter doen?
De kosten zijn uiteraard mede afhankelijk van uw keuze: een breed of compact onderzoek, een themaonderzoek of pulse metingen. Voor uw beeld:
In overleg bepalen we welke thema’s aan de orde komen in het MTO. Vaak gaat het om een selectie uit de volgende thema’s:
Hoe vaak verrichten organisaties een Medewerkersonderzoek? Wat is de gemiddelde respons bij dit type onderzoek? Hoe kijken medewerkers aan tegen hun privacy? Hoe gaan organisaties actief aan de slag met de resultaten van het onderzoek? Met het door ons gehouden onderzoek onder 544 HR-managers krijgen we zicht op deze vragen. De resultaten zijn te lezen in dit onderzoeksrapport.
Download de whitepaper