Contact

Over DUO

Wij kennen de markt, zijn ervaren én creatief!
De deskundige en betrokken medewerkers van DUO Market Research helpen u graag!

Full service
DUO Market Research is een full service, onafhankelijk marktonderzoeksbureau. Onze medewerkers kennen de markt, zijn ervaren én creatief.

Kwalitatief en kwantitatief onderzoek
Al ruim 20 jaar voeren wij kwantitatief onderzoek – vooral online, maar ook geregeld telefonisch of schriftelijk – en kwalitatief onderzoek – focus groups, diepte-interviews, workshops – uit voor opdrachtgevers in uiteenlopende branches: zakelijke dienstverlening, zorg & welzijn, financiële dienstverlening, ICT, onderwijs, overheid, industrie & productie, enzovoort. Een greep uit onze expertise: Medewerkersonderzoek, Klantonderzoek, Imago-onderzoek, Inwonerspanels – voor gemeenten – en Lezersonderzoek.

100% maatwerk
Iedere organisatie is anders. Wij stemmen het onderzoek in nauw overleg met onze opdrachtgevers af en leveren altijd 100% maatwerk. 
Wij begeleiden en voeren onderzoeksprojecten uit van begin tot eind: wij stellen altijd eerst een vrijblijvend onderzoeksvoorstel op, stellen bijbehorende vragenlijsten – voor kwantitatief onderzoek – en checklists – voor focus groups en diepte interviews – op en analyseren de onderzoeksgegevens. Aan het eind van het onderzoekstraject bespreken we de resultaten uitgebreid met u. Indien gewenst spelen wij een rol bij de ‘nazorg’, bijvoorbeeld met workshops waarin we met de betrokken aan de slag gaan met de onderzoeksresultaten en gezamenlijk komen tot de verbeteracties.

De resultaten
De resultaten koppelen we terug met een print of online rapport met concrete conclusies en praktische aanbevelingen. Wilt u naar aanleiding van de rapportage een verdieping op de resultaten? Ook dat is altijd mogelijk.

Meer weten over onze werkwijze of concreet horen wat wij voor u kunnen betekenen?
Maak een vrijblijvende afspraak

“DUO Market Research is een fijne partner om mee te werken. Zakelijk, duidelijk en ze maken zaken niet mooier of ingewikkelder dan ze zijn.” Sandra Beerepoot, personeelsadviseur AB Vakwerk

Hieronder stelt een aantal projectleiders zich graag aan u voor:

Anne Besuijen, MSc

Projectleider
Lees verder
Na haar studie Sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en master Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam is Anne in 2019 begonnen als assistent-onderzoeker bij DUO Market Research. Inmiddels richt zij zich als projectleider op kwantitatief onderzoek onder medewerkers.

“Wat mij voornamelijk aanspreekt in het werk, is de directe vertaalslag naar de praktijk. Ik vind het belangrijk, en tegelijkertijd ook een uitdaging, om klanten door middel van gedegen onderzoek concrete inzichten te verschaffen en daarmee een bijdrage te kunnen leveren aan hun ontwikkeling.”

Roeland Stehmann

Senior Adviseur
Lees verder
Na zijn studie Bedrijfswetenschappen heeft Roeland zich ontwikkeld tot een professionele onderzoeker en organisatieontwikkelaar. De mens en zijn/haar ontwikkeling waren hierbij altijd het uitgangspunt van zijn werk.
Hij is gesprekspartner voor alle typen onderzoeken: Medewerkersonderzoek, Klantenonderzoek, Communicatieonderzoek, enzovoort. Roeland begeleidt veel workshops gericht op het samen met de opdrachtgever komen tot verbeteracties naar aanleiding van resultaten van door DUO verricht onderzoek.

“Het ware verhaal ontdekken van een organisatie, groep of team heb ik altijd al aantrekkelijk gevonden. Wat speelt hier echt? Of het nu positief of negatief is. En: wat willen we met dat ware verhaal? Wat pakken we op? Samen met mijn collega’s help ik daar meer dan graag bij.”

Laura de Groot, MSc

Projectleider
Lees verder
Na de bachelor Psychologie en de Master Clinical Psychology aan de Universiteit Utrecht is Laura begonnen als behandelend basispsycholoog. Onderzoek doen trok haar echter meer en in 2022 is zij als onderzoeksassistent begonnen bij DUO Market Research. Inmiddels werkt zij als projectleider aan diverse onderzoeken.

“Ik bijt mij graag ergens in vast en zoek graag de verdieping op. Dat kan absoluut binnen de onderzoeken die we bij DUO Market Research uitvoeren. Als projectleider werk ik met verschillende klanten en aan uiteenlopende projecten. Hierin pas ik zowel kwantitatieve als kwalitatieve onderzoeksmethoden toe. De combinatie van verdieping in één project en de afwisseling tussen de projecten maakt voor mij het werk zo interessant."

drs. Aart van Grootheest

Senior projectleider
Lees verder
Na zijn studie Economie aan de Vrije Universiteit is Aart in 1995 direct begonnen als marktonderzoeker bij Trendview. Sinds 2010 werkt hij bij DUO Market Research, waarbij de nadruk ligt op kwantitatief onderzoek, met als specialisaties tevredenheidsonderzoek en onderzoek voor gemeenten.

“Ik ben marktonderzoeker geworden, omdat ik het leuk vind om actief na te denken over wat klanten willen weten. Goed doorvragen wat de achterliggende reden is om het onderzoek te laten uitvoeren en (vooral) wat de klant uiteindelijk met de resultaten van het onderzoek wil. Daarbij probeer ik, samen met onze klanten, te komen tot de beste methode om de gewenste (nieuwe) inzichten snel en efficiënt te verkrijgen. De vragen van klanten lopen doorgaans zeer uiteen. Dit maakt mijn werk afwisselend en zorgt ervoor dat ik elke dag weer met plezier de uitdagingen aanga.”

Raoul Hakkenberg van Gaasbeek, MSc

Senior projectleider
Lees verder
Na zijn studie Maatschappelijke Opvoedingsvraagstukken aan de Universiteit Utrecht is Raoul in 2014 begonnen als assistent-onderzoeker bij DUO Market Research. Sinds 2016 is hij projectleider van diverse typen onderzoek, waarbij de nadruk ligt op kwantitatief onderzoek onder medewerkers.

“Het is belangrijk dat klanten een duidelijk inzicht krijgen in de tevredenheid van alle betrokkenen in en rondom de organisatie. Het uitvoeren van onderzoek waarmee de klant direct aan de slag kan, is dan ook een belangrijk streven van ons bureau. Op deze manier kunnen onze klanten adequaat inspelen op de ontwikkelingen binnen de organisatie en binnen het werkveld.”

Corinne van Houwelingen

Projectcoördinator
Lees verder
Vanaf augustus 2004 werkzaam bij DUO Market Research in diverse functies. Sinds 2013 werkzaam als projectcoördinator voor de diverse onderzoeken.

“Als coördinator heb ik een ondersteunende rol in ons team van onderzoekers. De afwisseling in het werk en de contacten met onze opdrachtgevers maken dat ik met veel plezier iedere dag naar mijn werk ga.”

Sofie van der Maas-Hoving, MSc

Projectleider
Lees verder
Na haar studie Toegepaste Cognitieve en Neurobiologische Psychologie aan de Universiteit Utrecht is Sofie in 2019 als onderzoeksassistent begonnen bij DUO Market Research. Inmiddels werkt zij als projectleider aan diverse onderzoeken.

“In mijn functie ben ik dagelijks bezig met de voorbereiding, het programmeren en rapporteren van op maat gemaakt marktonderzoek. Daarnaast richt ik mij op de kwalitatieve onderzoeken (diepte-interviews, focusgroepen) binnen het bedrijf. Elke organisatie en opdracht is anders, waardoor het werk afwisselend, uitdagend en leerzaam is!”

Roos Huijs, MSc

Projectleider
Lees verder
Na haar studie Psychologie aan de Universiteit Leiden en de master Cognitieve Psychologie en Psychofysiologie aan de Rijksuniversiteit Groningen in Roos is 2020 begonnen als assistent-onderzoeker bij DUO Market Research. Inmiddels is zij projectleider van diverse onderzoeken, waarbij de nadruk ligt op Medewerkersonderzoek.

“Het uitvoeren van onderzoek dat op de wensen van de klant is afgestemd, levert veel inzichten op waarmee de klant direct aan de slag kan. Ik draag op deze manier graag bij aan de ontwikkeling van een organisatie en haar medewerkers.”

Iris Kleij, MSc

Projectleider
Lees verder
Tijdens haar bachelor Aardwetenschappen aan de Universiteit Utrecht is Iris in 2016 begonnen als onderzoeksassistent bij DUO Market Research. Omdat het marktonderzoek haar wel aan bleek te trekken, is zij na het afronden van de master ‘Earth, Life and Climate’ in 2020 bij DUO Market Research aan de slag gegaan als projectleider.

“Door het verzamelen van relevante data met behulp van goed gestructureerde vragenlijsten, kan je echt tot de kern van een vraagstuk komen. De uitdaging om uit een ingewikkelde dataset een helder inzicht te krijgen en vervolgens een passend advies op te stellen is elke keer weer ontzettend leuk.”

drs. Brigitte Mors

Senior projectleider
Lees verder
Na haar opleiding Sociale Psychologie aan de Universiteit Leiden met als afstudeerrichting Onderzoek, heeft Brigitte onder andere bij Intomart GfK gewerkt. Sinds 2007 werkt zij bij DUO Market Research, waarbij zij zich gespecialiseerd heeft in Medewerkersonderzoek.

“Als onderzoeker kom ik in contact met grote, middelgrote en kleine bedrijven/organisaties die actief zijn in diverse branches. Ik vind het leuk om binnen die verschillende contexten met de opdrachtgevers af te stemmen hoe we het Medewerkersonderzoek inrichten, zodat ze na afloop direct concreet aan de slag kunnen met de resultaten. Het is prettig om te merken dat onze opdrachtgevers tevreden zijn over het verloop van het totale onderzoeksproces en over onze flexibele, snelle en kwalitatief goede dienstverlening.”

mr. Chris Roerdink

Teamleider / senior projectleider
Lees verder
Tijdens zijn studie Bestuursrecht is Chris in 2010 bij DUO Market Research begonnen als onderzoeksassistent. Sinds 2013 is hij werkzaam als projectleider, waarbij de nadruk ligt op kwantitatief onderzoek onder medewerkers.

“Klanten heldere inzichten geven in hun sterke punten en verbeterpunten, daar ligt onze uitdaging. Bij DUO leveren we maatwerk en staat de wens van de klant centraal en dat geeft ons de ruimte om tot de juiste onderzoeksvragen en antwoorden te komen.”

Vera van Rossum, MSc

Projectleider
Lees verder
Na haar studie Sociale Wetenschappen aan het University College Utrecht en de Universiteit van Amsterdam is Vera in 2021 begonnen als assistent-onderzoeker bij DUO Market Research. Zij ondersteunt bij zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek.

“Ik vind het ontzettend interessant om als onderzoeker bij verschillende organisaties een kijkje in de keuken te krijgen, en hen door middel van onderzoek te helpen een zo fijn mogelijke werksituatie te creëren voor hun medewerkers.”

Lisan Ubbink, MSc

Projectleider
Lees verder
Na haar studie Voeding & Gezondheid is Lisan in 2021 naar Utrecht gekomen om bij DUO te beginnen als onderzoeksassistent. Inmiddels werkt zij als projectleider aan verschillende onderwijsgerelateerde onderzoeken.

“Het leukste aan het werken bij DUO vind ik de samenwerking met ons betrokken team. Dat geeft me elke dag zoveel nieuwe energie!”

drs. Moniek de Weerd

Senior onderzoeksconsultant en MT-lid
Lees verder
Na haar studie Sociale Psychologie aan de Universiteit Utrecht en master Communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit Nijmegen, is Moniek in 2008 gaan werken bij onderzoeksbureau Toppen Onderzoek & Beleid in Utrecht. Sinds 2009 werkt zij bij DUO Market Research op verschillende onderzoeksterreinen.

“Werken in het marktonderzoek betekent voor mij blijven ontwikkelen op onderzoekstechnisch en vakinhoudelijk gebied en daardoor een goede gesprekspartner zijn en blijven voor klanten. We proberen altijd actief mee te denken om de werkelijke vraag te achterhalen en een passend onderzoek uit te voeren, waarbij we veel maatwerk en flexibiliteit bieden. Dat wordt erg gewaardeerd door klanten en het geeft ook mij veel voldoening als een project leidt tot bruikbare resultaten en inzichten voor de klant. Dat is uiteindelijk mijn doel als onderzoeker.”