Over DUO

Wij kennen de markt, zijn ervaren én creatief!
Contact
De deskundige en betrokken medewerkers van DUO Market Research helpen u graag!

Full service
DUO Market Research is een full service, onafhankelijk marktonderzoeksbureau. Onze medewerkers kennen de markt, zijn ervaren én creatief.

Kwalitatief en kwantitatief onderzoek
Al ruim 20 jaar voeren wij kwantitatief onderzoek – vooral online, maar ook geregeld telefonisch of schriftelijk – en kwalitatief onderzoek – focus groups, diepte-interviews, workshops – uit voor opdrachtgevers in uiteenlopende branches: zakelijke dienstverlening, zorg & welzijn, financiële dienstverlening, ICT, onderwijs, overheid, industrie & productie, enzovoort. Een greep uit onze expertise: Medewerkersonderzoek, Klantonderzoek, Imago-onderzoek, Inwonerspanels – voor gemeenten – en Lezersonderzoek.

100% maatwerk
Iedere organisatie is anders. Wij stemmen het onderzoek in nauw overleg met onze opdrachtgevers af en leveren altijd 100% maatwerk. 
Wij begeleiden en voeren onderzoeksprojecten uit van begin tot eind: wij stellen altijd eerst een vrijblijvend onderzoeksvoorstel op, stellen bijbehorende vragenlijsten – voor kwantitatief onderzoek – en checklists – voor focus groups en diepte interviews – op en analyseren de onderzoeksgegevens. Aan het eind van het onderzoekstraject bespreken we de resultaten uitgebreid met u. Indien gewenst spelen wij een rol bij de ‘nazorg’, bijvoorbeeld met workshops waarin we met de betrokken aan de slag gaan met de onderzoeksresultaten en gezamenlijk komen tot de verbeteracties.

De resultaten
De resultaten koppelen we terug met een print of online rapport met concrete conclusies en praktische aanbevelingen. Wilt u naar aanleiding van de rapportage een verdieping op de resultaten? Ook dat is altijd mogelijk.

Meer weten over onze werkwijze of concreet horen wat wij voor u kunnen betekenen?
Maak een vrijblijvende afspraak

“DUO Market Research is een fijne partner om mee te werken. Zakelijk, duidelijk en ze maken zaken niet mooier of ingewikkelder dan ze zijn.” Sandra Beerepoot, personeelsadviseur AB Vakwerk

Hieronder stelt een aantal projectleiders zich graag aan u voor:

Anne Besuijen, MSc

Junior onderzoeker / projectleider
Lees verder
Na haar studie Sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en master Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam is Anne in 2019 begonnen als assistent-onderzoeker bij DUO Market Research. Inmiddels richt zij zich als projectleider op kwantitatief onderzoek onder medewerkers.

“Wat mij voornamelijk aanspreekt in het werk, is de directe vertaalslag naar de praktijk. Ik vind het belangrijk, en tegelijkertijd ook een uitdaging, om klanten door middel van gedegen onderzoek concrete inzichten te verschaffen en daarmee een bijdrage te kunnen leveren aan hun ontwikkeling.”

drs. Vincent van Grinsven

Directeur
Lees verder
Na zijn studie Bestuurskunde-bestuurlijk onderzoek heeft Vincent een aantal jaren gewerkt als marketeer en uitgever bij Wolters Kluwer. Hij heeft in 1995 DUO Market Research opgericht en geleidelijk uitgebouwd tot een bureau met inmiddels 23 professionals. Is gesprekspartner voor alle typen onderzoeken: Medewerkersonderzoek, Klantenonderzoek, Communicatieonderzoek, enzovoort. Leidt veel workshops gericht op het samen met de opdrachtgever komen tot verbeteracties (naar aanleiding van resultaten van door DUO verricht onderzoek).

“Potentiële klanten overtuigen van wat wij voor hen kunnen betekenen vind ik uitdagend. Maar de meeste bevrediging haal ik toch uit het samen met onze klanten tot nieuwe inzichten komen en tot de gewenste verbeteracties, of het nu om onderzoek onder klanten, medewerkers, inwoners of ondernemers gaat. En ik prijs me gelukkig dat ik dat samen met collega's kan doen die één ding voor ogen hebben: het belang van de klant!”

drs. Aart van Grootheest

Senior onderzoeker / projectleider
Lees verder
Na zijn studie Economie aan de Vrije Universiteit is Aart in 1995 direct begonnen als marktonderzoeker bij Trendview. Sinds 2010 werkt hij bij DUO Market Research, waarbij de nadruk ligt op kwantitatief onderzoek, met als specialisaties tevredenheidsonderzoek en onderzoek voor gemeenten.

“Ik ben marktonderzoeker geworden, omdat ik het leuk vind om actief na te denken over wat klanten willen weten. Goed doorvragen wat de achterliggende reden is om het onderzoek te laten uitvoeren en (vooral) wat de klant uiteindelijk met de resultaten van het onderzoek wil. Daarbij probeer ik, samen met onze klanten, te komen tot de beste methode om de gewenste (nieuwe) inzichten snel en efficiënt te verkrijgen. De vragen van klanten lopen doorgaans zeer uiteen. Dit maakt mijn werk afwisselend en zorgt ervoor dat ik elke dag weer met plezier de uitdagingen aanga.”

Raoul Hakkenberg van Gaasbeek, MSc

Medior onderzoeker / projectleider
Lees verder
Na zijn studie Maatschappelijke Opvoedingsvraagstukken aan de Universiteit Utrecht is Raoul in 2014 begonnen als assistent-onderzoeker bij DUO Market Research. Sinds 2016 is hij projectleider van diverse typen onderzoek, waarbij de nadruk ligt op kwantitatief onderzoek onder medewerkers.

“Het is belangrijk dat klanten een duidelijk inzicht krijgen in de tevredenheid van alle betrokkenen in en rondom de organisatie. Het uitvoeren van onderzoek waarmee de klant direct aan de slag kan, is dan ook een belangrijk streven van ons bureau. Op deze manier kunnen onze klanten adequaat inspelen op de ontwikkelingen binnen de organisatie en binnen het werkveld.”

Corinne van Houwelingen

Projectcoördinator
Lees verder
Vanaf augustus 2004 werkzaam bij DUO Market Research in diverse functies. Sinds 2013 werkzaam als projectcoördinator voor de diverse onderzoeken.

“Als coördinator heb ik een ondersteunende rol in ons team van onderzoekers. De afwisseling in het werk en de contacten met onze opdrachtgevers maken dat ik met veel plezier iedere dag naar mijn werk ga.”

Sofie Hoving, MSc

Onderzoeksassistent
Lees verder
Na haar studie Toegepaste Cognitieve en Neurobiologische Psychologie aan de Universiteit Utrecht werkt Sofie sinds 2019 als onderzoeksassistent bij DUO Market Research.

“In mijn functie ondersteun ik projectleiders dagelijks bij de voorbereiding, het programmeren en rapporteren van op maat gemaakt marktonderzoek. Elke organisatie is anders, waardoor het werk afwisselend, uitdagend en leerzaam is!”

Yaron van Keulen, MSc

ICT-coördinator
Lees verder
Na zijn studie Sociale- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht, is Yaron in 2016 gaan werken bij DUO Market Research als onderzoeker en ICT-medewerker. Tijdens zijn werk heeft hij zich verder gespecialiseerd op het gebied van programmeren en Yaron houdt zich nu bezig met alle technische ontwikkelingen bij DUO Market Research.

“DUO Market Research probeert processen zoveel mogelijk efficiënt in te richten. Bij iedere fase, van onderzoeksopzet tot en met de uiteindelijke rapportage, is goed functionerende IT belangrijk. Vanuit mijn rol draag ik bij aan het ontwikkelen van een zo efficiënt mogelijk werkproces binnen DUO.”

drs. Brigitte Mors

Senior onderzoeker / projectleider
Lees verder
Na haar opleiding Sociale Psychologie aan de Universiteit Leiden met als afstudeerrichting Onderzoek, heeft Brigitte onder andere bij Intomart GfK gewerkt. Sinds 2007 werkt zij bij DUO Market Research, waarbij zij zich gespecialiseerd heeft in Medewerkersonderzoek.

“Als onderzoeker kom ik in contact met grote, middelgrote en kleine bedrijven/organisaties die actief zijn in diverse branches. Ik vind het leuk om binnen die verschillende contexten met de opdrachtgevers af te stemmen hoe we het Medewerkersonderzoek inrichten, zodat ze na afloop direct concreet aan de slag kunnen met de resultaten. Het is prettig om te merken dat onze opdrachtgevers tevreden zijn over het verloop van het totale onderzoeksproces en over onze flexibele, snelle en kwalitatief goede dienstverlening.”

mr. Nicole Poppelaars

Office manager
Lees verder
Na haar Rechtenstudie aan de Rijksuniversiteit Utrecht is zij ruim 10 jaar werkzaam geweest in de detailhandel op het terrein van de Customer Service. Vanaf 2002 is zij werkzaam bij DUO Market Research als office manager.

Bij DUO staat de wens van de klant centraal. Ik vind het leuk om vanuit mijn ervaring in diverse vormen mijn bijdrage daaraan te leveren.

mr. Chris Roerdink

Teamcoördinator / projectleider
Lees verder
Tijdens zijn studie Bestuursrecht is Chris in 2010 bij DUO Market Research begonnen als onderzoeksassistent. Sinds 2013 is hij werkzaam als projectleider, waarbij de nadruk ligt op kwantitatief onderzoek onder medewerkers.

“Klanten op heldere wijze inzicht geven in hun sterke punten en verbeterpunten, daar ligt onze uitdaging. Bij DUO leveren we maatwerk en staat de wens van de klant centraal en dat geeft ons de ruimte om tot de juiste onderzoeksvragen en antwoorden te komen.”

drs. Moniek de Weerd

Senior onderzoeker / partner
Lees verder
Na haar studie Sociale Psychologie aan de Universiteit Utrecht en master Communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit Nijmegen, is Moniek in 2008 gaan werken bij onderzoeksbureau Toppen Onderzoek & Beleid in Utrecht. Sinds 2009 werkt zij bij DUO Market Research op verschillende onderzoeksterreinen.

“Werken in het marktonderzoek betekent voor mij blijven ontwikkelen op onderzoekstechnisch en vakinhoudelijk gebied en daardoor een goede gesprekspartner zijn en blijven voor klanten. We proberen altijd actief mee te denken om de werkelijke vraag te achterhalen en een passend onderzoek uit te voeren, waarbij we veel maatwerk en flexibiliteit bieden. Dat wordt erg gewaardeerd door klanten en het geeft ook mij veel voldoening als een project leidt tot bruikbare resultaten en inzichten voor de klant. Dat is uiteindelijk mijn doel als onderzoeker.”

Sarah de Wilde, MA

Onderzoeksassistent
Lees verder
Na haar Onderzoeksmaster Taalwetenschappen aan de Universiteit Utrecht werkt is Sarah sinds 2019 als onderzoeksassistent werkzaam bij DUO Market Research.

"Als onderzoeksassistent verricht ik diverse ondersteunende werkzaamheden, zoals het maken/programmeren van vragenlijsten en het rapporteren van onderzoeksresultaten. Wat mij aanspreekt aan het werk is dat klanten direct aan de slag kunnen met de resultaten en inzichten die uit het onderzoek naar voren zijn gekomen."