Themaonderzoek

Contact

Themaonderzoek
Een Themaonderzoek is een verdiepend onderzoek waarbij één thema diepgaand wordt onderzocht. Denk bijvoorbeeld aan: de werkdruk, de interne communicatie, de persoonlijke ontwikkeling of de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.
We kiezen bij een Themaonderzoek in overleg met onze klant vaak voor een combinatie van een (korte) online vragenlijst die wij medewerkers voorleggen en diepte-interviews en/of een groepsgesprek met medewerkers.

Maar wellicht past een ander type onderzoek beter bij uw wensen:

Met een Breed Medewerkersonderzoek richten we ons op alle thema’s die van invloed kunnen zijn op de tevredenheid, betrokkenheid en bevlogenheid van uw medewerkers: persoonlijke ontwikkeling, (interne) communicatie, leidinggevende, samenwerking, werkdruk, werkomstandigheden, enzovoort.

Met een Compact Medewerkersonderzoek steken wij ‘de thermometer in de organisatie’: met een korte vragenlijst (25 gesloten vragen en één open vraag) krijgt u zicht op wat er goed en wellicht minder goed gaat.

En in deze tijden zijn thema’s als thuiswerken, de samenwerking met collega’s en/of klanten, de interne communicatie (hoe hou je die optimaal in tijden van corona?) en betrokkenheid (hoe hou je medewerkers betrokken?) wellicht interessant om te onderzoeken.

Voordat wij een voorstel voor u opstellen, overleggen we graag eerst met u.

U kunt hier (zie rechts) aangeven of u een (vrijblijvende) offerte wilt ontvangen en/of dat u een (vrijblijvende) afspraak wilt maken. Een afspraak kan uiteraard ook via Zoom, Teams, Skype of nog anders.


Download de brochure

Offerte en/of contact over een Themaonderzoek

Deze organisaties gingen u voor: